Lekker eten & drinken in Limburg | Unieke locatie | Kasteel Limbricht

Eten & drinken


Landgoed Kasteel Limbricht, een historische plek waar eten en drinken al jaren centraal staat en waar wij al uw zintuigen weten te prikkelen! Voel u de koning te rijk! Treed binnen en laat u verrassen door alle culinaire specialiteiten die wij te bieden hebben.

Het Proeflokaal

Het kloppend hart van Kasteel Limbricht is het Proeflokaal. Vanaf 10.00 uur schenken wij een aangename kop koffie of een kop thee, al dan niet getrokken van vers geplukte kruiden. Geniet vanaf 12:00 uur van uw lunch op een bourgondische manier. Van huisgemaakte soepen tot frisse salades, maar ook verse vlaaien en belegde sneetjes kasteelbrood behoren tot de kleine kaart. Drink een goed glas wijn of een biertje van het vat en proef de verschillende gerechten van het sharing dinner. Honden zijn alleen toegestaan op het terras.

Meer informatie

Restaurant Het Schapenhuis

In de keuken van Kasteel Limbricht wordt gewerkt met dagverse producten van hoogstaande kwaliteit, waarbij bourgondisch genieten centraal staat. Maak een keuze uit de diverse à-la-carte gerechten of ga voor het maandelijks wisselende menu van de chef dat past bij het seizoen. Wij serveren verrassende smaakcombinaties. In de zomer neemt u plaats op het terras en kijkt u uit over ons schitterende landgoed. Het Schapenhuis is geopend op donderdag tot en met zondag van 17:00 tot 22:00 uur.

Meer informatie

De kruidentuin

Tussen het Proeflokaal en Het Schapenhuis bevindt zich onze eigen kruidentuin. Hier worden meerdere soorten kruiden gekweekt die daadwerkelijk gebruikt worden voor onze eigen gerechten. Dagelijks zult u onze chef de kruiden zien verzorgen, knippen, ruiken en proeven. Ideaal en inspirerend voor de keuken! Alles draait namelijk om smaak, geur, proeven en vernieuwen. Zodra u plaatsneemt op het terras tussen de kruidenbakken, komen de geuren van de kruiden u tegemoet.

De groentekas

Een andere verrijking voor de keuken van Kasteel Limbricht zijn de groenten, gekweekt in onze eigen groentekas. Hier gaan we terug naar de basis! Even de groentekas in om verschillende groenten te plukken en er een frisse salade van te maken of heerlijk kasteelbrood mee te beleggen.De groentekas wordt veelvuldig gebruikt door de keuken.

'T Bakhoes

‘T Bakhoes wordt gebruikt voor meerdere groepsactiviteiten. Nieuwsgierig hoe echte Limburgse vlaaien worden gebakken? Volg onze groepsworkshop! In deze workshop leren wij u onder andere het gevoel voor het kneden van deeg. Goed deeg moet namelijk gewoon ouderwets met de hand gekneed worden. Ga voor even terug in de tijd, naar hoe de Limburgse vlaaien worden bereid. Na afloop kunt u uw eigen gebakken vlaai mee naar huis nemen. Wilt u voor uw feest, partij of zakelijke event vers gebakken Limburgse vlaai of kasteelbrood? Vraag naar de mogelijkheden!

Prikkel al uw zintuigen!