046 451 4444
Menu

Bereiding

Kerstdiner

Lieve gast,

Wat fijn dat u voor ons kerstdiner heeft gekozen en, lekker thuis, bij ons komt eten. Onze chefs Mark en Kevin hebben samen met het keukenteam hun uiterste best gedaan om u in de watten te leggen. Als echte horecatijgers weten we echter dat een kerstavondje uit een combinatie is van verschillende elementen. Goed gezelschap, een kaarsje, een mooi gedekte tafel, sfeervolle muziek op de achtergrond... Wij willen er alles aan doen om u ook nu een heerlijk avondje ‘uit’ te bezorgen. Daarom hebben we een checklist voor u opgesteld 🙂

  • Voorzie uw eettafel van een mooi tafellaken en versier uw tafel met het bijgeleverde decoratiepakket
  • Dek uw tafel in naargelang uw bestelling. Links de vork(en) en rechts het mes (of de messen). Boven uw bord legt u een vorkje of lepel voor uw nagerecht. Plaats per persoon een glaasje voor het water en een wijn- of bierglas indien gewenst
  • Neem uw mooiste theelichthouder en zet het kaarsje op tafel
  • Dim uw kamerlicht naar standje ‘sfeerverlichting’
  • Vul een kannetje water met een blaadje munt en een citroenpartje en zet deze op de tafel
  • En last but not least... een achtergrond-muziekje! Heeft u Spotify, kies dan voor de playlist ‘Kerst Restaurant’

 

Zo... tijd voor de bereiding! Zoals aangegeven heeft ons keukenteam het meeste werk al voor u gedaan. Onderstaand geven onze chefs u per gerecht nog een paar laatste bereid- en serveertips. Een mooie avond gewenst namens het voltallige team van Landgoed Kasteel Limbricht en… geniet!

 

SERVEERTIPS VAN DE CHEF

Algemeen:  let op, aluminiumbakjes mogen niet in de magnetron en alle genoemde verwarmtijden zijn globale richtlijnen. Houd altijd zelf een oogje in het zeil. Indien er met een gekleurde sticker gewerkt is, deze producten horen bij hetzelfde gerecht.

 

A M U S E 

Paddenstoelen duxelles

Doe de inhoud van het bakje in een klein schaaltje, garneer af met de bijgeleverde sesam mayonaise en cress mix.

 

B R O O D

Bak het brood 8 minuten af op 180 graden in een voorverwarmde oven.

 

V O O R G E R E C H T E N

Carpaccio van hert

Stel uw eigen carpaccio samen met zoetzure rode biet, cranberry, truffelmayonaise, rucola, Parmezaanse kaas en truffelbalsamico crumble.

 

Zalm ceviche

Leg de zalm op een bord. Marineer de zalm met een kwastje of lepel met de bij geleverde marinade en maak af met de garnituren (mini venkel, gele cherrytomaat, pompoenpit olie).

 

Carpaccio van rode biet

Stel uw eigen carpaccio samen met geitenkaas bolletjes, pompoen blokjes, gemarineerde rode ui en rucola.

 

T U S S E N G E R E C H T 

Breng water aan de kook en voeg zout toe aan het water (vijf gram zout per liter). Kook de ravioli vervolgens gedurende 6 minuten.

Verwarm de bospaddenstoelen saus in het plastic bakje gedurende 1 minuut op 800W in de magnetron.

Leg de ravioli op een bord en schenk de saus eroverheen. Garneer het gerecht af met de tuinkruiden olie en het Parmezaan koekje.

 

H O O F D G E R E C H T E N

Tournedos

Verwarm de tournedos in het aluminium bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden.

  • Voor rood, verwarm 11 minuten.
  • Voor medium, verwarm 13 minuten.
  • Voor doorbakken, verwarm 16 minuten.

Verwarm de rode wijn saus in het plastic bakje gedurende 1 minuut op 800W in de magnetron.

Verwarm de geroosterde krieltjes gedurende 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Verwarm de pastinaakpuree puree in het plastic bakje gedurende 1,5 minuut op 800W in de magnetron

 

Kabeljauw

Verwarm de vis met de saus en de gegrilde groene asperge in het bijgeleverde aluminium bakje gedurende 12 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.

Verwarm de pastinaakpuree puree in het plastic bakje gedurende 1,5 minuut op 800W in de magnetron.

 

Konijn in het zuur

Verwarm de konijn in het zuur samen met het stoofpeertje in het bijgeleverde aluminium bakje gedurende 11 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.

Verwarm de pastinaak puree in het plastic bakje gedurende 1,5 minuut op 800W in de magnetron.

 

Groentetaartje

Leg alle bijgevoegde producten op een ovenplaat. Haal de Burrata uit de verpakking en laat deze goed uitlekken. Leg de Burrata in het bakje en verwarm dit, gelijktijdig met de groenten, in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 8 minuten. Leg vervolgens de verwarmde groenten en tomaatjes bovenop de Burrata. Maak het geheel af met de saus, de saus kan verwarmd worden in de magnetron op 800W gedurende 1 minuut.

 

Bijgerechten (om te delen)

  • Appelcompote: koud serveren
  • Aardappelgratin: verwarm de aardappelgratin in het aluminium bakje gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
  • Spitskool a la crème: Verwarm de spitskool in het plastic bakje in de magnetron gedurende 1,5 minuut op 800W

 

D E S S E R T

Klap de deksel open, plaats het dessert in het midden van de tafel en…. Geniet!

 

KINDERMENU

Tomatensoepje
Verwarm de soep in een pannetje op middelhoog vuur en blijf deze goed doorroeren

 

Carpaccio
Stel uw eigen carpaccio samen met Parmezaanse kaas, truffelmayonaise en rucola

 

Biefstuk
Verwarm het biefstukje samen met de aardappeltjes in het aluminium bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 7 minuten

 

Zalm
Verwarm de zalm samen met de aardappeltjes in het aluminium bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 7 minuten

 

Kip
Verwarm de kip samen met de aardappeltjes in het aluminium bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 8 minuten

 

DECORATIE

Uiteraard is een kerst diner een combinatie van verschillende elementen, een heel belangrijk element hiervan is decoratie. Bijgevoegd vindt u dan ook een leuk tafeldecoratie pakketje om de tafel feestelijk aan te kleden, volg hierbij onderstaand lijstje van tips en tricks;

  • Neem de decoratie uit het tasje;
  • Verspreid het groen over de tafel;
  • Leg de kerstdecoratie tussen het groen op een leuke manier;
  • In de doos van het diner vindt u servetten en naam labels;
  • Schrijf de namen van de gasten met uw mooiste handschrift op de naam labels;
  • Rol de servetten op tot een mooi rolletje en bevestig het naamlabel om het servet middels het touwtje;
  • Leg de servetten op de juiste plek, zodat de gasten weten waar ze plaats mogen nemen;
  • Neem uw mooiste theelichthouder en zet het kaarsje op tafel;