046 451 4444
Menu

Rondleiding

op Landgoed Kasteel Limbricht

Terug in de tijd

rondleiding door het kasteel

Loop door het ondergrondse keldergewelf van de hoofdburcht dat stamt uit de 11e Eeuw. Leer over de verbouwing van de ronde donjon, de verwoesting van het kasteel tijdens de Tachtigjarige Oorlog en over het binnenvallen van de Fransen in de 18e Eeuw. Wilt u meer weten over de veelbewogen geschiedenis van ons kasteel en het schitterende landgoed? Onze gids vertelt u hier graag alles over tijdens de culturele rondleiding! Deze rondleiding is ook inclusief een bezoek aan het minimuseum gelegen in de kelders van het kasteel. De culturele tour is ook zeer geschikt voor kinderen. Geen saaie tijdlijn van jaartallen maar meespelende verhalen en écht interessante weetjes!

De rondleidingen starten om 11:00 uur, maar wij heten u vanaf 10:00 uur van harte welkom. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en zijn op open inschrijving. De kosten bedragen slechts €12,50 per persoon, inclusief een heerlijke kop koffie! Voor kinderen bedraagt de bijdrage slechts €5,00 en dat is inclusief een lekker glaasje fris. Wilt u een rondleiding boeken voor grote groepen? Klik dan hier

Direct reserveren >

 

Lezing Dossier Entgen Luijten

Historicus Wim Donners is verwant van Entgen Luijten, en auteur van Dossier Entgen Luijten. De heks van Limbricht?.  Ook in 2024 komt hij vertellen over zijn boek en laat een verrassend nieuw licht schijnen op het verhaal van Engten Luyten, de laatste vrouw (1674) die op het grondgebied van het huidige Nederland als heks is vervolgd en gedood.

Programma:

10.30 uur ontvangst met koffie, thee en Limburgse vlaai

11.00-12.00 uur Lezing door Wim Donners

12.00 uur Gefaseerd bezoek brengen aan kerker

+/- 12.30 uur einde programma

Direct reserveren >

DATA CULTURELE RONDLEIDINGEN:

Ook in 2024 organiseren wij weer verschillende culturele rondleidingen over ons landgoed . Onderstaand de reeds beschikbare datums:

  • 3 maart
  • 24 maart
  • 7 april
  • 21 april

Lezing Dossier Entgen Luijten:

  • 10 maart 2024
  • 2 juni 2024
  • 15 september 2024
  • 10 november 2024

 

Reserveer

een rondleiding

Reserveer nu uw plekje tijdens de rondleiding, het aantal plaatsen is gelimiteerd. Bent u met een groot gezelschap en wilt u een aparte rondleiding met uw eigen groep? Wij adviseren groepen vanaf 10 personen apart te reserveren.