046 451 4444
Menu

Historische Podcast

Ontdek de Geschiedenis

Ontdek de geschiedenis

Met de historische podcast

Welkom bij Kasteel Limbricht, waar de geschiedenis tot leven komt door middel van een meeslepende historische podcast!

Gewapend met een hoofdtelefoon verkent u het kasteel en haar unieke binnen- en buitenruimtes, geleid door een tiental historische personages. U bezoekt niet alleen de kelders en mooiste kamer van het kasteel, maar wordt ook ondergedompeld in de sferen en verhalen uit vroegere tijden.

De kasteelheren en dames, maar ook de toenmalige pastoor, vertellen u hun verhalen, maar er is ook ruimte en aandacht voor de stalknecht en keukenmeid uit lang vervlogen tijden. Ook passeren er Franse soldaten, een chirurgijn en neemt u kennis van de veroveringen, belegeringen en andere spanende verhalen uit de historie van Kasteel Limbricht.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan Entgen Luijten, de laatste heks van Nederland, die een raadselachtige connectie heeft met Kasteel Limbricht. Onze historische podcast neemt u mee naar de donkere kelders waar zij waarschijnlijk haar laatste dagen heeft doorgebracht.

Voor jong & oud

Of u nu jong of oud bent, onze historische podcast is geschikt voor alle leeftijden. Het is een educatieve en vermakelijke ervaring voor het hele gezin. Het geheel wordt ondersteund door een kijkje in het kasteel, waar we u rondleiden in onze speciaal hiervoor gethematiseerde kamers.

Dit unieke historische avontuur wordt mogelijk gemaakt door Landgoed Kasteel Limbricht, de Werkgroep Archeologie Sittard en Stichting Kasteel Limbricht.

Wilt u de geschiedenis op een andere manier ervaren? Kom en luister naar onze historische podcast en laat u meevoeren door de tijd!

Prijs:

Volwassenen: €8,50 p.p.

kinderen €5,50 p.p.

 

Reserveren

reserveren >