046 451 4444
Menu

11 bijzondere trouwlocaties in Limburg

Uw bruiloft is waarschijnlijk een van de speciaalste dagen van uw leven. Daarom wil u vast niet trouwen op een standaard feestlocatie, waar iedereen in uw familie al het ja-woord heeft gegeven. Daarom zal deze blog aandacht besteden aan 11 bijzondere trouwlocaties in provincie Limburg. Van romantische bruiloften in een kasteel tot trouwen in grotten. Gebruik deze blog om inspiratie op te doen voor jouw grote dag.

Landgoed Kasteel Limbricht

Kasteel Limbricht ligt in de buurt van Sittard en is gevestigd in een natuurrijke omgeving: de ideale trouwlocatie kortom. Bij Kasteel Limbricht kunt u uw bijzondere dag op één locatie organiseren: van de ceremonie tot het feest. Er zijn meerdere zalen en ruimtes, die u kunt huren als trouwlocatie. U kunt zelfs een buitenlocatie boeken op onze binnenplaats. Door het grote aanbod aan te huren ruimtes is Kasteel Limbricht de plek, waar u zowel kleinschalige als grootschalige huwelijken kunt organiseren.

Trouwceremonie bij een kasteel

Galerie de Hoeve

Galerie de Hoeve ligt in Venlo en was voorheen een kloosterhoeve die meer dan 100 jaar geleden is opgericht. In de hoeve heeft u de keuze uit verscheidene feestzalen of de binnenplaats of het terras met een prachtig uitzicht op de boomgaard van het nabijgelegen klooster. Wilt u kortom een bijzondere, historische trouwlocatie in de provincie? Dan bent u bij Galerie de Hoeve op de goede plek.

Trouwen in een kerk zonder trouwen voor de kerk: Domani

Domani is de perfecte trouwlocatie voor bruidsparen die wel in een kerk willen trouwen, maar niet voor de kerk als organisatie. Domani is gelegen te Venlo en heeft een sprookjesachtige uitstraling. De hoge plafonds en authentieke glas-in-loodramen zorgen voor een unieke sfeer, die lijkt weggelopen te zijn uit een fantasy roman. Zowel de receptie als het feest zelf kunnen in de kerk georganiseerd worden.

De Hompesche Molen

Spreekt u over bijzondere trouwlocaties in Limburg, dan denkt u misschien niet automatisch aan een molen. De Hompesche Molen in Stevensweert laat echter zien dat u ook uw bruiloft kunt houden in een oude graanmolen. Gelegen in natuurgebied de Molenplas kiest u de molen als trouwlocatie vanwege de landelijke omgeving en het grote aanbod aan feestzalen, waarbij zelfs voor de jonge gasten wat te doen is in de aanwezige OERR-speeltuin.

trouwen bij de Hompesche Molen

Festivalterrein Valdeludo

Moderne trouwlocaties in Limburg zijn er ook genoeg. Wat dacht u bijvoorbeeld ervan om een festivalterrein af te huren voor een festival of bohemien bruiloft? Als jullie festival fanaten zijn, is dit misschien wel de droomlocatie voor jullie. De ceremonie op een groene weide, toosten tussen de foodtrucks en de trouwfoto’s tussen de vrolijke tenten en versieringen. Een festivalbruiloft geeft u vrije keuze in de catering ook, waardoor u voor zowel een BBQ kunt kiezen als een vijfgangen diner.

Thiessen Wijnkoopers voor de mooiste trouwlocaties van Limburg

Thiessen Wijnkoopers staat bekend om de mooie trouwlocaties in Maastricht, die het bedrijf biedt. U kunt uw bruiloft houden in feestzalen met prachtige gewelven, mooie stadstuinen of de orangerie. Door de aanwezigheid van meerdere te huren ruimtes kunt u grote of kleine gezelschappen uitnodigen. Daarnaast kunt u uw huwelijksvoltrekking tot aan de feestavond vieren op een van deze unieke trouwlocaties.

Kasteel Montfort

Bij Kasteel Montfort vindt u meerdere feestzalen en een grote buitenlocatie voor het houden van uw huwelijk. De natuurlijke omgeving is perfect om uw trouwfoto’s te laten maken en het kasteel zelf biedt genoeg mogelijkheden om zowel kleine als grote gezelschappen te kunnen huisvesten. U kunt bijvoorbeeld uw diner houden op het terras met uitzicht. Of houd uw feestelijkheden in de historische feestkelders.

trouwen bij Kasteel Montfort

 

Auberge de Smockelaer

Auberge de Smockelaer ligt in Heijenrath te midden van het heuvellandschap dat provincie Limburg te bieden heeft. U kunt er trouwen op de binnenplaats of echt te midden van de natuur. U kunt ook de complete villa afhuren, waarbij ook een zwembad gehuurd kan worden.

Abdij Rolduc

Abdij Rolduc is een voormalig klooster gelegen te Kerkrade. U kunt hier nog trouwen voor de kerk, waarna u het feest en de receptie viert op de abdij. Het team van Abdij Hotel Rolduc stelt graag uw bijzondere dag op maat voor u samen. U kunt zelfs blijven slapen in het klooster.

All In Echt

All In Echt associeert u wellicht met leuke activiteiten, zoals bowlen en lasergamen. U kunt echter ook meerdere feestzalen en ruimtes hier reserveren om een bruiloft te vieren. Iedere zaal heeft zijn eigen afmeting en capaciteit. De zalen hebben wifi-punten en ieder hun eigen thema, dat mogelijk nog aangepast kan worden aan uw eigen wensen en behoeften.

bruiloft all in echt

Villa Delbrock

Delbrock is onderdeel van het bekende Vaeshartelt en deze villa ligt dan ook vijf minuten rijden van de buitenplaats vandaan. U kunt de hele villa Delbrock afhuren en van het omliggende landgoed gebruikmaken. U kunt er prachtig dineren. Voor overnachtingen kunt u zich daarbij bij Vaeshartelt melden.

Daelhemergroeve

Een gezellige en romantische trouwlocatie in Limburg? Dat is de Daelhemergroeve met zijn feestgrot. De grotten van Valkenburg zijn bekend als toeristische attractie en als locatie van de kerstmarkt, maar u kunt ook de grotten als trouwlocatie gebruiken. Er zijn zalen genoeg te huur, waardoor u maar liefst 350 personen kunt uitnodigen op uw trouwfeest. Ook kunt u uw huwelijk laten voltrekken in een ondergrondse trouwzaal. Alles ondergronds. Perfect voor de wintermaanden.