046 451 4444
Menu

Lente wandeling

Een wandeling op een unieke locatie

Lente wandeling

Door het prachtige limbrichterbos

Een lente wandeling maken in het Limbrichterbos, wandel door de bossen en cultuurgronden aan de rand van het Limburgse lössgebied. Ontdek de gevlekte arondskelk en bosanemoon en luister naar de mooie vogels en de nachtegaal.

In het Limbrichterbos loop je tussen overwegend loofbomen door die al meer dan 75 jaar oud zijn. Je kunt tijdens je  lente wandeling bijzondere planten zien, zoals gevlekte aronskelk, bosanemoon en muskuskruid.

Dit Limbrichter beukenbos mag met recht worden omgedoopt tot spechtenbos! Het typische tokken of roffelen van de spechten hoor je overal om je heen als je een rustig moment van de dag uitkiest. De kleurrijke vogels zijn druk in de weer om insecten uit oud hout te peuteren. Ook maken ze er nesten, die dankbaar worden hergebruikt door de boomklever. In het vogelrijke bos broeden onder meer fluiter, nachtegaal, wielewaal en tjiftjaf. Naast deze fraaie zangvogels, kun je zomaar een buizerd of havik weg zien vliegen!

Er stromen twee beekjes door het bos. Op sommige plekken gaat het rustige beukenbos over in grasland of in akkers.

 

Limbrichterbos
Kasteel limbricht wandeling

Afsluiting bij Kasteel Limbricht

Met de lekkerste versnaperingen

Bij het bezoeken van het natuurgebied in Limbricht, kan een bezoekje bij Kasteel Limbricht geen kwaad. Maak een lente wandeling vanuit het kasteel en loop zo door de mooiste natuuromgeving van heel Limburg. Het is ook mogelijk om bij Kasteel Limbricht versnaperingen to go te krijgen, koffie, thee maar ook wafels of zelfs Funky Frieten.

Na een mooie lente wandeling in het Limbrichterbos, is een afsluiting bij Kasteel Limbricht geen vraag meer. Geniet van lekkere versnaperingen, zoals een stukje appeltaart, een kopje koffie en een saté van de Ofyr of een soepje van de dag. Dit allemaal in een eeuwenoude historische omgeving.
Een wandeling in het Limbrichterbos is de leukste en lekkerste manier om er even uit te gaan.

Sfeerimpressie

Kom kennis maken

Maak een afspraak

Onder het motto ‘zien is geloven’ nodigen wij u van harte uit om onze locatie met eigen ogen te komen bekijken! Wij geven u met plezier en vrijblijvend een rondleiding op ons landgoed en wisselen aansluitend graag met u van gedachten hoe al uw wensen en ideeën in te passen in een evenement om nooit te vergeten.