046 451 4444
Menu

Bereiding

Kerstdiner

Lieve gast,

Wat fijn dat u voor ons kerstdiner heeft gekozen en, lekker thuis, bij ons komt eten. Chef Roald heeft samen met het keukenteam zijn uiterste best gedaan om u in de watten te leggen. Als echte horecatijgers weten we echter dat een kerstavondje uit een combinatie is van verschillende elementen. Goed gezelschap, een kaarsje, een mooi gedekte tafel, sfeervolle muziek op de achtergrond... Wij willen er alles aan doen om u ook nu een heerlijk avondje ‘uit’ te bezorgen, maar hebben daar onder deze omstandigheden een klein beetje hulp van u bij nodig. Daarom hebben we een checklist voor u opgesteld 🙂

  • Voorzie uw eettafel van een mooi tafellaken en versier uw tafel met het bijgeleverde decoratiepakket
  • Dek uw tafel in naargelang uw bestelling. Links de vork(en), rechts het mes (of de messen) en soeplepel. Boven uw bord legt u een vorkje of lepel voor uw nagerecht. Plaats per persoon een glaasje voor het water en een wijn- of bierglas indien gewenst
  • Neem uw mooiste theelichthouder en zet het kaarsje op tafel
  • Dim uw kamerlicht naar standje ‘sfeerverlichting’
  • Vul een kannetje water met een blaadje munt en een citroenpartje en zet deze op de tafel
  • En last but not least... een achtergrond-muziekje! Heeft u Spotify, kies dan voor de playlist ‘Kerst Restaurant’

 

Zo... tijd voor de bereiding! Zoals aangegeven heeft ons keukenteam het meeste werk al voor u gedaan. Onderstaand geeft onze chef Roald u per gerecht nog een paar laatste bereid- en serveertips. Wij hopen dat u samen toch een heerlijk kerstavondje ‘uit’ heeft en willen u via deze weg nogmaals bedanken voor uw reservering. Heel fijn dat u aan ons heeft gedacht. Een mooie avond gewenst namens het voltallige team van Landgoed Kasteel Limbricht en… geniet!

 

SERVEERTIPS VAN DE CHEF

Algemeen: let op, aluminiumbakjes mogen niet in de magnetron en alle genoemde verwarmtijden zijn globale richtlijnen. Houd altijd zelf een oogje in het zeil.

 

A M U S E 

Macaron met Petrella roomkaas en een crumble van gedroogde uien (V)

Leg het wafeltje op een bord en verdeel de kaas middels de spuitzak over twee wafeltjes. Leg vervolgens het andere wafeltje er bovenop, voorzichtig aanduwen. Sprenkel de uiencrumble aan zijkanten over de kaas. En voila!

 

B R O O D

Bak het brood 8 minuten af op 180 graden in een voorverwarmde oven.

 

V O O R G E R E C H T E N

Carpaccio van hert

Stel uw eigen carpaccio samen met gegrilde zoete aardappelblokjes, broadbeans, rucola, Parmezaanse kaas en truffel balsamico

 

Gerookte zalm

Leg de zalm op een bord en serveer deze samen met de rucola, zoetzure komkommer, crispy rice en wasabi-crème

 

Tartare van pompoen

Vul de tartelette met de rode biet en de pompoen. Maak af met de balsamico-crème en de geraspte Manchego kaas en leg als laatste het kwarteleitje en het takje groen er bovenop

 

T U S S E N G E R E C H T E N

Verwarm de soep in een pannetje en blijf deze goed doorroeren. Voeg wanneer de soep warm is naar gelieve de toppings toe:

  • Heeft u de zoete aardappelsoep, voeg dan de zongedroogde tomaatjes, bosui en croutons toe
  • Heeft u de bisque, voeg dan de bosui en croutons toe

 

H O O F D G E R E C H T E N

Tournedos

Verwarm de tournedos in het aluminium bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden.

  • Voor rood, verwarm 11 minuten.
  • Voor medium, verwarm 13 minuten.
  • Voor doorbakken, verwarm 16 minuten.

Verwarm de jus van oesterzwammen in het plastic bakje gedurende 1 minuut op 800W in de magnetron.

Verwarm de geroosterde krieltjes gedurende 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Verwarm de gepofte tomaat in het aluminiumbakje gedurende 5 minuten.

 

Visduo

Verwarm de vis met de saus en de gegrilde groene asperge in het bijgeleverde aluminium bakje gedurende 12 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.

Verwarm het Butternut aardappeltaartje 15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven

 

Wildgoulash

Neem de beker met wildgoulash en schud deze in een pannetje. Verwarm de wildgoulash al roerend in de pan.

Verwarm de aardappelpuree met knolselderij blokjes in het plastic bakje gedurende 1,5 minuut op 800W in de magnetron

Presenteer de wildgoulash en puree op een bord en garneer de wildgoulash met de croutons van ontbijtkoek. Serveer het gerecht met de bijgeleverde uienchutney (de puree. uien chutney en ontbijtkoek croutons vindt u in het witte bakje)

 

Toffee van Filodeeg

Plaats de toffees van Filodeeg op een ovenplaat, verwarm gedurende 11 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven. Voeg voor het serveren de toppings (rucola, kruidenolie, truffelmayonaise en broadbeans) toe.

 

Bijgerechten (om te delen)

  • Appelcompote: koud serveren
  • Rode kool: verwarm de rode kool in het plastic bakje in de magnetron gedurende 1,5 minuut op 800W
  • Gegrilde zoete aardappel; verwarm de gegrilde zoete aardappelen in het aluminium bakje gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
  • Aardappelgratin; verwarm het aardappelgratin in het aluminium bakje gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

 

D E S S E R T

Klap de deksel open, plaats het dessert in het midden van de tafel en…. Geniet!

 

KINDERMENU

Tomatensoepje
Verwarm de soep in een pannetje op middelhoog vuur en blijf deze goed doorroeren

Carpaccio
Stel uw eigen carpaccio samen met Parmezaanse kaas, truffelmayonaise en rucola

Biefstuk
Verwarm de biefstuk samen met de aardappeltjes in het aluminium bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 7 minuten

Zalm
Verwarm de zalm samen met de aardappeltjes in het aluminium bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 7 minuten

Kip
Verwarm de kip samen met de aardappeltjes in het aluminium bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 8 minuten

 

DECORATIE

Uiteraard is een kerst diner een combinatie van verschillende elementen, een heel belangrijk element hiervan is decoratie. Bijgevoegd vindt u dan ook een leuk tafeldecoratie pakketje om de tafel feestelijk aan te kleden, volg hierbij onderstaand lijstje van tips en tricks;

  • Neem de decoratie uit het tasje;
  • Verspreid het groen over de tafel;
  • Leg de kerstdecoratie tussen het groen op een leuke manier;
  • In de doos van het diner vindt u servetten en naam labels;
  • Schrijf de namen van de gasten met uw mooiste handschrift op de naam labels;
  • Rol de servetten op tot een mooi rolletje en bevestig het naamlabel om het servet middels het touwtje;
  • Leg de servetten op de juiste plek, zodat de gasten weten waar ze plaats mogen nemen;
  • Neem uw mooiste theelichthouder en zet het kaarsje op tafel;