Bereiding

Lieve gast,
Wat fijn dat u voor ons kerstdiner heeft gekozen en, lekker thuis, bij ons komt eten. Onze chefs Mark, Chris en Rick hebben samen met het keukenteam hun uiterste best gedaan om u in de watten te leggen. Als echte horecatijgers weten we dat een kerstavondje uit een combinatie is van verschillende elementen. Goed gezelschap, een kaarsje, een mooi gedekte tafel, sfeervolle muziek op de achtergrond... Wij willen er alles aan doen om u ook nu een heerlijk avondje ‘uit’ te bezorgen. Daarom hebben we een checklist voor u opgesteld 🙂
- Voorzie uw eettafel van een mooi tafellaken en versier uw tafel met het bijgeleverde decoratiepakket
- Dek uw tafel in naargelang uw bestelling. Links de vork(en) en rechts het mes (of de messen). Boven uw bord legt u een vorkje of lepel voor uw nagerecht. Plaats per persoon een glaasje voor het water en een wijn- of bierglas indien gewenst
- Neem uw mooiste theelichthouder en zet het kaarsje op tafel
- Dim uw kamerlicht naar standje ‘sfeerverlichting’
- Vul een kannetje water met een blaadje munt en een citroenpartje en zet deze op de tafel
- En last but not least... een achtergrond-muziekje! Heeft u Spotify, kies dan voor de playlist ‘Kerst Restaurant’
Zo... tijd voor de bereiding! Zoals aangegeven heeft ons keukenteam het meeste werk al voor u gedaan. Onderstaand geven onze chefs u per gerecht nog een paar laatste bereid- en serveertips. Een mooie avond gewenst namens het voltallige team van Landgoed Kasteel Limbricht en… geniet!
Algemeen: let op, aluminiumbakjes mogen niet in de magnetron en alle genoemde verwarmtijden zijn globale richtlijnen. Houd altijd zelf een oogje in het zeil. Indien er met een gekleurde sticker gewerkt is, deze producten horen bij hetzelfde gerecht.
A M U S E
Paddenstoelen duxelles
Doe de inhoud van het bakje in een klein schaaltje, garneer af met de bijgeleverde sesam mayonaise en cress mix.
B R O O D
Bak het brood 8 minuten af op 180 graden in een voorverwarmde oven.
Carpaccio van hert
Stel uw eigen carpaccio samen
- Leg de carpaccio van hert op een bord en breng op smaak met peper en zout
- Garneer de carpaccio daarna af in deze volgorde; zoetzure rode kool, cranberry, truffel crème, rucola, Parmezaanse kaas, kastanjechampignons en pijnboompitten.
Zalmtartaar
Meng de zalm in een kom met tuinkruiden, rode ui en crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Indien u thuis een vorm heeft kunt u de zalmtartaar in ronde vorm uitsteken, indien u deze niet heeft snijd de tartaar in een ronde vorm uit met een mes. Garneer de zalmtartaar af met venkel, radijs, limoenmayonaise en dille olie.
Tarte tatin van rode biet (V)
Leg de tarte tatin van rode biet op een bord. Spuit met de bijgeleverde spuitzak de pastinaak crème in kleine dopjes op de tarte tatin en er rondom heen. Garneer de tarte tatin af met gepofte pastinaak, geitenkaas, krokante vergeten groente en walnoot.
Breng water aan de kook en voeg zout toe aan het water (vijf gram zout per liter). Kook de ravioli vervolgens gedurende 6 minuten.
Verwarm de bospaddenstoelen saus in het plastic bakje gedurende 1 minuut op 800W in de magnetron.
Leg de ravioli op een bord en schenk de saus eroverheen. Garneer het gerecht af met de tuinkruiden olie en het Parmezaan koekje.
Hoofdgerechten
Kalfstournedos
Verwarm de tournedos in het aluminium bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Voor rood, verwarm 11 minuten.
- Voor medium, verwarm 13 minuten.
- Voor doorbakken, verwarm 16 minuten.
Verwarm de geroosterde krieltjes gedurende 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Verwarm de Madeira jus met shiitake in het plastic bakje gedurende 1 minuut op 800W in de magnetron.
Verwarm de pastinaakpuree puree in het plastic bakje gedurende 1,5 minuut op 800W in de magnetron
Verwarm de zeebaars en gamba’s met de saus en de gegrilde groene asperge in het bijgeleverde aluminium bakje gedurende 13 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.
Verwarm de pastinaakpuree puree in het plastic bakje gedurende 1,5 minuut op 800W in de magnetron
Verwarm de wildragout in een pannetje op laag vuur, goed roeren! Verwarm het stoofpeertje en de spruitjes in het bijgeleverde aluminium bakje gedurende 8 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.
Verwarm de pastinaakpuree in het plastic bakje gedurende 1,5 minuut op 800W in de magnetron
Verwarm de gegrilde groene asperges in het bijgeleverde aluminium bakje gedurende 13 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.
Verwarm de risotto al roerend met een klein scheutje water in een steelpannetje op laag vuur. Schep de risotto op een bord en garneer af met stukjes Burrata, groene asperge en walnoot.
- Appelcompote: koud serveren
- Aardappelgratin: verwarm de aardappelgratin in het aluminium bakje gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
- Spitskool a la crème: Verwarm de spitskool in het plastic bakje in de magnetron gedurende 1,5 minuut op 800W
Klap de deksel open, plaats het dessert in het midden van de tafel en…. Geniet!
Kindermenu
Verwarm de soep in een pannetje op middelhoog vuur en blijf deze goed doorroeren
Stel uw eigen carpaccio samen met Parmezaanse kaas, truffelmayonaise en rucola
Verwarm het biefstukje samen met de aardappeltjes in het aluminium bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 7 minuten
Verwarm de zalm samen met de aardappeltjes in het aluminium bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 7 minuten
Verwarm de kip samen met de aardappeltjes in het aluminium bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 8 minuten
Decoratie
Uiteraard is een kerstdiner een combinatie van verschillende elementen, een heel belangrijk element hiervan is decoratie. Bijgevoegd vindt u dan ook een leuk tafeldecoratie pakketje om de tafel feestelijk aan te kleden, volg hierbij onderstaand lijstje van tips en tricks;
- Neem de decoratie uit het tasje;
- Verspreid het groen over de tafel;
- Leg de kerstdecoratie tussen het groen op een leuke manier;
- In de doos van het diner vindt u servetten, vouw de servetten op een originele manier;
- Zet het menukaartje op tafel;
- Neem uw mooiste theelichthouder en zet het kaarsje op tafel;