
Bereiding
Lieve gast,
Wat fijn dat u voor ons kerstdiner heeft gekozen en, lekker thuis, bij ons komt eten. Chef Roald heeft samen met het keukenteam zijn uiterste best gedaan om u in de watten te leggen. Als echte horecatijgers weten we echter dat een kerstavondje uit een combinatie is van verschillende elementen. Goed gezelschap, een kaarsje, een mooi gedekte tafel, sfeervolle muziek op de achtergrond... Wij willen er alles aan doen om u ook nu een heerlijk avondje ‘uit’ te bezorgen. Daarom hebben we een checklist voor u opgesteld 🙂
- Voorzie uw eettafel van een mooi tafellaken en versier uw tafel met het bijgeleverde decoratiepakket
- Dek uw tafel in naargelang uw bestelling. Links de vork(en), rechts het mes (of de messen) en soeplepel. Boven uw bord legt u een vorkje of lepel voor uw nagerecht. Plaats per persoon een glaasje voor het water en een wijn- of bierglas indien gewenst
- Neem uw mooiste theelichthouder en zet het kaarsje op tafel
- Dim uw kamerlicht naar standje ‘sfeerverlichting’
- Vul een kannetje water met een blaadje munt en een citroenpartje en zet deze op de tafel
- En last but not least... een achtergrond-muziekje! Heeft u Spotify, kies dan voor de playlist ‘Kerst Restaurant’
Zo... tijd voor de bereiding! Zoals aangegeven heeft ons keukenteam het meeste werk al voor u gedaan. Onderstaand geeft onze chef Roald u per gerecht nog een paar laatste bereid- en serveertips. Een mooie avond gewenst namens het voltallige team van Landgoed Kasteel Limbricht en… geniet!
SERVEERTIPS VAN DE CHEF
Algemeen: let op, aluminiumbakjes mogen niet in de magnetron en alle genoemde verwarmtijden zijn globale richtlijnen. Houd altijd zelf een oogje in het zeil. Indien er met een gekleurde sticker gewerkt is, deze producten horen bij hetzelfde gerecht.
A M U S E
Macaron met Petrella roomkaas en een crumble van gedroogde uien (V)
Leg het wafeltje op een bord en verdeel de kaas middels de spuitzak over twee wafeltjes. Leg vervolgens het andere wafeltje er bovenop, voorzichtig aanduwen. Sprenkel de uiencrumble aan zijkanten over de kaas. En voila!
B R O O D
Bak het brood 8 minuten af op 180 graden in een voorverwarmde oven.
V O O R G E R E C H T E N
Carpaccio van rund
Stel uw eigen carpaccio samen met Parmezaanse kaas, kappertjes, broad beans, rucola en kruidenolie
Carpaccio van zalm
Stel uw eigen carpaccio samen met wakame, rucola, wasabi crème, sesam crème en crispy quinoa
Tartare van pompoen
Verwarm de tartelette twee minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Vul vervolgens de tartelette met de rode biet en pompoen, maak af met de balsamico-crème en de geraspte Manchego kaas en leg als laatste het kwarteleitje en het takje groen er bovenop.
T U S S E N G E R E C H T
Verwarm de soep in een pannetje en blijf deze goed doorroeren. Voeg wanneer de soep warm is naar gelieve de toppings toe:
- Bosui en croutons
H O O F D G E R E C H T E N
Tournedos
Verwarm de tournedos in het aluminium bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Voor rood, verwarm 11 minuten.
- Voor medium, verwarm 13 minuten.
- Voor doorbakken, verwarm 16 minuten.
Verwarm de portsaus in het plastic bakje gedurende 1 minuut op 800W in de magnetron.
Verwarm de geroosterde krieltjes gedurende 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Verwarm de gepofte tomaat in het aluminiumbakje gedurende 5 minuten.
Visduo
Verwarm de vis met de saus en de gegrilde groene asperge in het bijgeleverde aluminium bakje gedurende 12 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.
Leg het Butternut aardappeltaartje op een ovenplaatje en verwarm het 15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven
Wildgoulash
Neem de beker met wildgoulash en schud deze in een pannetje. Verwarm de wildgoulash al roerend in de pan.
Verwarm de knolselderij puree in het plastic bakje gedurende 1,5 minuut op 800W in de magnetron
Presenteer de wildgoulash en puree op een bord en garneer de wildgoulash met de croutons van ontbijtkoek. Serveer het gerecht met de bijgeleverde uienchutney (de puree. uien chutney en ontbijtkoek croutons vindt u in het witte bakje)
Groentetaartje
Leg alle bijgevoegde producten op een ovenplaat. Haal de Burrata uit de verpakking en laat deze goed uitlekken. Leg de Burata in het bakje en verwarm dit, gelijktijdig met de groenten, in een voorverwarmde oven op 180 graden. Leg vervolgens de verwarmde groenten en tomaatjes bovenop de Burrata. Maak het geheel af met de saus, de saus kan verwarmd worden in de magnetron op 800W.
Bijgerechten (om te delen)
- Appelcompote: koud serveren
- Aardappelgratin: verwarm de aardappelgratin in het aluminium bakje gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
- Gepofte zoete aardappel: verwarm de gepofte zoete aardappel in het aluminium bakje gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
- Spitskool a la crème: Verwarm de spitskool in het plastic bakje in de magnetron gedurende 1,5 minuut op 800W
D E S S E R T
Klap de deksel open, plaats het dessert in het midden van de tafel en…. Geniet!
KINDERMENU
Tomatensoepje
Verwarm de soep in een pannetje op middelhoog vuur en blijf deze goed doorroeren
Carpaccio
Stel uw eigen carpaccio samen met Parmezaanse kaas, truffelmayonaise en rucola
Biefstuk
Verwarm de biefstuk samen met de aardappeltjes in het aluminium bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 7 minuten
Zalm
Verwarm de zalm samen met de aardappeltjes in het aluminium bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 7 minuten
Kip
Verwarm de kip samen met de aardappeltjes in het aluminium bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 8 minuten
DECORATIE
Uiteraard is een kerst diner een combinatie van verschillende elementen, een heel belangrijk element hiervan is decoratie. Bijgevoegd vindt u dan ook een leuk tafeldecoratie pakketje om de tafel feestelijk aan te kleden, volg hierbij onderstaand lijstje van tips en tricks;
- Neem de decoratie uit het tasje;
- Verspreid het groen over de tafel;
- Leg de kerstdecoratie tussen het groen op een leuke manier;
- In de doos van het diner vindt u servetten en naam labels;
- Schrijf de namen van de gasten met uw mooiste handschrift op de naam labels;
- Rol de servetten op tot een mooi rolletje en bevestig het naamlabel om het servet middels het touwtje;
- Leg de servetten op de juiste plek, zodat de gasten weten waar ze plaats mogen nemen;
- Neem uw mooiste theelichthouder en zet het kaarsje op tafel;


